City BreakCool travelHigh-KeyNewsRomance

5 destinații pentru o primăvară romantică!

City escape în Europa.

5 destinații pentru o primăvară romantică

Îmi plac atât de mult călătoriile, le iubesc pur și simplu! Îmi dau o senzație de libertate, iar faptul de a descoperi locuri și oameni este de-a dreptul fascinant. Am învățat care sunt beneficiile atunci când călătorești, iar acum știu exact ce și când, cine și unde? Închide ochii și imaginează-ți, pentru că am să te duc azi în locuri în care escapada în cuplu e la ea acasă 🙂 Pentru primul episod aleg Europa pentru că sunt aproape sigură că decizia poate să vină și în ultima secundă, iar în cazul ăsta nu ai nevoie de o prea multă pregătire. Dacă tot a fost luna iubirii, hai să încep cu un oraș despre care se spune de secole că este “orașul iubirii”. Adevărul este că odată ce ai primit o etichetă este cam greu să scapi de ea 🙂 Și să fim sinceri, de ce ar vrea francezii să scape orașul lor celebru de acest nick name? Hai, te duc la Paris!

Paris, o dată! Paris de două ori?

Pentru orice city escape, indiferent de anotimp, pune în geantă o pereche de încălțări comode, o jachetă și lasă acasă poșetele fancy. Nu știu ce să spun despre cazare, poate doar că un boutique hotel e potrivit dacă vrei musai să te bucuri de celebrele străzi, de view asupra Moulin Rouge, poate? În rest, dacă nu suporți camerele mici și înghesuite, alege un hotel mai mare. Ia la picior Parisul, folosește metroul pentru distanțe mai lungi și uită total de mașină. Nu degeaba apare orașul acesta mereu în top metropole poluate, se încăpățânează încă omul să meargă cu mașina. Ai să-mi spui că Parisul nu este singurul loc cu problema asta și bineînțeles că am să dau aprobator din cap 🙂 Nu rata muzeele, sunt momente de preț pe care să le petreci acolo, iar în turn urcă dacă ai visat la asta. Cine romantice, plimbări pe străduțe și muuulte magazine găsești negreșit la PARIS! Bon voyage!

Londra, orașul în care toată lumea e la patru ace

Nu bine am început să-ți spun despre Londra, că m-ai și întrebat de unde să-ți cumperi o umbrelă? Nu face mare caz din asta pentru că s-ar putea să ai surpriza pe care am avut-o eu: nu m-a plouat la Londra. Adevărul este că trecuse iarna și primăvara era cam pe la mijloc. Am ieșit de vreo două ori cu umbrela și asta doar ca să o plimb puțin 🙂 Londra e un oraș frumos de-abinelea. Rolsurile și clădirile acelea bine întreținute, oamenii care traversau la semafor îmbrăcați la patru ace, restaurantele, podurile…palatul, garda regală. Sunt chiar multe de admirat aici, așa că pune măcar 3 zile pline. Îmi place Londra, vine la pachet cu un vibe bun. Greetings!

Roma, orașul în care zidurile șoptesc

Doamne cât de mult mi-a plăcut la Roma. Și DA, pentru o escapadă romantică e locul ideal. Gândește-te doar la filmele acelea: “Vacanță la Roma” cu Audrey Hepburn de exemplu. Aici e musai să-ți dau un hint legat de hotel. La Griffe Mc Gallery: locație bună, personal prietenos, camere faine, mâncare buuună (aici am gustat cele mai bune carbonara), roof top cu super view. L-am găsit întâmplător și m-am bucurat să le fiu oaspete. Unde să mai pun ca la doar câțiva pași de hotel, m-am trezit față în față cu Fontana di Trevi sau cu Forumul lui Traian. Cu mine, Roma a fost super darnică și m-a încărcat numai cu bunătăți: energie, istorie, momente, mâncare gustoasă, vinuri bune și muulte zâmbete).

 

Lago di Como

Rămân în Italia și zburăm la Milano. Orașul ăsta nu este neapărat cel mai frumușel, are în schimb partea de modă, cafeaua și apoi împrejurimile. Închiriază o mașină și hai să mergem la lac. Abia după ce am fost acolo am înțeles care este motivul pentru care George Clooney a decis să-și pună pe nume o casă aici. Sunt faine și e minunat și locul. Ce să-ți mai spun despre romantic, check și asta. Plimbă-te, stai pe bancă și admiră peisajul, bea o cafea, ține-te de mână 🙂

Coasta de Azur

Am început călătoria în Franța, de ce să nu încheiem tot aici? Lăsând deoparte faptul că renumele l-a căpătat undeva prin anii ’80 și că arhitectura a rămas de pe atunci, că bogații lumii se întâlnesc aici pentru că așa e obiceiul; că aici, într-un orășel de pe coastă se decernează unele dintre cele mai importante premii din cinematografie și că la Monaco e cumva un must have să mergi, Coasta de Azur are și mai mult de atât. E frumoasă și merită cercetată la o viteză mai mică, asta ca nu cumva să îți scape ceva. Dacă vrei, îți spun și unde să stai la Monaco, e chiar în celebra curbă de la Formula 1, hotelul Fairmont. Dacă tot ești aici, ia cina în restaurantul lui Robert Deniro pentru că este o experiență. Ah, să nu uit, o localitate mică, mică și SUPERBĂ cu un view care-ți rămâne la inimă, este Eze. Găsești aici și un restaurant care nu se dezice de la tradiția francezilor când vine vorba despre mâncare: La Maree. C’etait super!

 

Aș spune să ne mai întâlnim aici, pentru și mai multe destinații, fie ele romantice, ori fun, cu copiii; experiențe culinare, sport, relaxare. Cu drag, #AmC

Anamaria

Anamaria

autor/fondator
Numele meu este Anamaria Chiorean și sunt mamică de băiat. La 19 ani am început să lucrez într-un post de radio și m-am îndrăgostit iremediabil de tot ce înseamnă voce și scris. Am fost pe rând reporter, operator sunet, redactor, apoi șef departament știri, gazdă pentru interviuri, corespondent pentru ziare naționale, Mediafax sau posturi de radio din țară. Am terminat facultatea de Psihologie și am facut un masterat în managementul afacerilor, la Sheffield. După o pauză în media, timp în care am călătorit în aproape toată lumea, am decis că e momentul să lansez un blog de travel, www.mytravelstudio.com. La puțin timp s-a întâmplat minunea vieții mele, am devenit mămică. Asta m-a apropiat și mai mult de familie, astfel că parcă de la sine, a luat ființă site-ul pe care îl răsfoiești chiar acum. Îți mulțumesc și împreună cu toți acești oameni minunați te aștept de fiecare dată. Cu drag, AMC

Leave a Response