City BreakCool travelFamily

Cele mai frumoase globuri și orașul lui Mozart – Salzburg!

Iarna sau vara, Salzburg este un oraș de vizitat!

Cele mai frumoase globuri și orașul lui Mozart, la asta m-am gândit când am văzut zăpada proaspăt așternută. Nu am pus imediat mâna pe lopată să scap de zăpada din fața casei, ci am lăsat gândul să zburde mai departe, iar prima oprire a făcut-o în fața micului magazin Christmas in Salzburg, de pe o străduță din Salzburg, în care am găsit cele mai frumoase globuri și ornamente de Crăciun, create manual. Mi-am ales un glob pentru care se lucrase câteva săptămâni și care avea o broderie cu imaginea unei bisericuțe din zonă. Îmi plac mult poveștile și cred că ăsta este motivul petru care globul a ajuns în mâna mea și a zburat apoi câteva sute de km să ajungă în casa mea, de Crăciun. Îl pun mereu la loc de cinste, să ne bucurăm de el, de fiecare dată.

Orașul lui Mozart

În preajma sărbătorilor de iarnă, Salzburgul are și partea lui de poveste de Crăciun așa că, e o adevărată plăcere să-l străbați în lung și-n lat 🙂 Pune-ți o haină mai groasă și musai mănuși pentru cei mici. Nu rata târgurile de Crăciun care încep în fiecare an, acum, pe final de noiembrie (Christkindlmarkt) și dacă îți place marțipanul nu uita să-ți cumperi un Mozartkugeln. Dacă ești aici iarna, poți să înlocuiești berea cu vinul fiert. Trăsuri trase de cai și artiști de stradă găsești în Mozartplatz, iar copiii cred că s-ar bucura la Haus der Natur. Pentru o panoramă superbă asupra fortăreței și orașului, oprește-te la o cafea, la Unikum Sky. Nu-ți spun mai multe, pentru că probabil ești în zonă cu treabă :-), adică vrei să te bucuri și de pârtiile de ski minunate din zonă. Nu e departe Zell am See sau Kaprun, două destinații de iarnă pe care eu le iubesc! Să ai vacanță frumoasă 🙂 Revin aici sau pe My Travel Studio cu și mai multe subiecte legate de sărbătorile de iarnă.

 

Anamaria

Anamaria

autor/fondator
Numele meu este Anamaria Chiorean și sunt mamică de băiat. La 19 ani am început să lucrez într-un post de radio și m-am îndrăgostit iremediabil de tot ce înseamnă voce și scris. Am fost pe rând reporter, operator sunet, redactor, apoi șef departament știri, gazdă pentru interviuri, corespondent pentru ziare naționale, Mediafax sau posturi de radio din țară. Am terminat facultatea de Psihologie și am facut un masterat în managementul afacerilor, la Sheffield. După o pauză în media, timp în care am călătorit în aproape toată lumea, am decis că e momentul să lansez un blog de travel, www.mytravelstudio.com. La puțin timp s-a întâmplat minunea vieții mele, am devenit mămică. Asta m-a apropiat și mai mult de familie, astfel că parcă de la sine, a luat ființă site-ul pe care îl răsfoiești chiar acum. Îți mulțumesc și împreună cu toți acești oameni minunați te aștept de fiecare dată. Cu drag, AMC

Leave a Response