Magia Craciunului

Crăciunul în Atena

Când spui Crăciun gândul îți zboară acasă la mama, la familie oriunde ar fi, sau…dacă îți plac călătoriile te vei găsi undeva  (probabil) la New York, Londra, Paris, Viena (clasice variante) sau încerci ceva mai deosebit, o plajă în Australia (aș spune eu). Îndrăznesc să spun că, dacă dorești să ai câte ceva din destinațiile menționate îți rezervi bilet de avion și zbori la Atena “orașul cu o mie de fețe” (îmi place să-i spun așa decând locuiesc aici). Din momentul în care ai ieșit din aeroport te izbește un soare și o lumină, încât imediat îți pui ochelarii de soare, te gândești dacă ai un t-short în valiză și la nici jumătate de oră ești la mare…și asta în plină iarnă. Cu puțin noroc îl vezi și pe Moș Crăciun lângă tine făcând plajă. Pentru zăpadă îți trebuie ceva mai mult noroc, dar atmosfera sărbătorilor de iarnă nu te dezamăgește. Îți dorești atmosfera de lux de la Londra, te duci prin Golden Hall și te răsfeți puțin; vrei aglomerație, forfotă, lume multă (New York style) ajungi pe strada Ermou, cea mai aglomerată arteră din Atena, cu magazine și localuri care te îmbie să stai și să savurezi ce îți poftește inima. Ești copilăros și vrei un CRăciun cu note clasice de duci la caruselul din piața Constituției (Syntagma) și după încerci un ceai cu aroma de scorțișoară și imediat te va duce cu gândul la Viena. Vrei Paris? Se rezolvă și asta, Kifissia, patisserie boulangerie, comanzi o tartă foietaș cu cream de vanilie și o cafea pe măsură, la umbra unui arțar încă verde.

oqx2guc8smmcfwg7kv23g_thumb_c374

O mie de fețe, da, dar în același timp, orașul te îmbrățișează, te leagănă și te alintă așa cum face o mama cu puiul ei…și te mustrează dacă ai călcat strâmb. Sărbătorile de Crăciun sunt o tradiție și asta simt de fiecare dată când sunt aici, familia, pietenii se regăsesc, se revăd, se bucură, își impart cadouri, povestesc la un pahar de vin. Orașul care nu doarme niciodată, nu te va lăsa nici pe tine să dormi și asta e bine pentru că oricum nu te saturi. Dacă v-am convins că aici e ceva unic mă bucur!  Nu uitați: eat, pray, love and travel. Sărbători calde, Crăciun frumos!

Vă pup, Dana.

 

Dana Todea
Numele meu este Dana.Locuiesc în Atena de mulți ani și asta mă duce cu gândul tot mai des la orașul meu natal, Timișoara (nostalgie). Am studiat și absolvit o facultate și profesez în domeniul sănătății (asta mi-am dorit și am reușit - lucky me!) Sunt o persoană dinamică, energică, pasionată de zumba, de muzică și de bunul gust, pe scurt. Îmi place și savurez o mâncare bună și dacă este street food e un plus (gătesc cu plăcere și pentru cei dragi). Dau importanță la simplitate și estetică, ne ajută să avem stil și calitate. Zâmbesc și râd ușor la o gluma bună. La cinema merg des (ador cinema vara) și pentru popcorn. Ajunge pentru o ușoara informare despre mine și în rest mă gândesc că vă v-oi dezvălui mai multe pe parcurs. Take care și nu uitati să zâmbiti!

Leave a Response