FamilyHigh-KeyPick of the week

Mama, de ce strigi la mine? Un dialog între mama și copilul de 3 ani!

"Vorba dulce mult aduce" are un sâmbure de adevăr pe care dacă-l cultivăm e posibil să creștem ceva frumos și bun!

Mama, de ce strigi la mine?

Sunt două situații în care noi, femeile, nu avem nevoie de o portavoce pentru a ne face auzite 🙂 Acum mă refer la momentul acela în care musai vrem să ne audă copilul și să-și schimbe pe loc comportamentul care ne-a adus pe noi în starea de nervi. Numai că, vezi tu, țipatul ăsta cu toată ființa, are un cu totul alt efect aici; ba mai mult, poate că nici măcar nu era destinat copilului, ci unei situații care nu avea legătură cu ce făcea copilul, așa că, “răgetul” acela a ieșit pe gură la locul și momentul total nepotrivite! A reușit poate să sperie copilul și să-l facă să se întrebe “oare ce a apucat-o pe femeia asta?” însă nimic mai mult! Nici măcar tu nu ai avut parte de acea descărcare nervoasă, pe care, apropos e mai sănătos să o faci undeva, într-un loc în care nimeni nu te aude sau să alegi un moment în care nu te aude nimeni; asta dacă țipătul a ajuns cumva să fie metoda ta de descărcare. Așa că nu zic să nu faci asta, zic doar că relația ta cu copilul nu o să fie mai bună dacă aplici metoda țipatului.

Bătaia nu e ruptă din Rai, niciodată nu a fost!

Și atunci ce ne-a mai rămas? Cum educăm copilul? Cum îl facem să înțeleagă unele lucruri? Cum îndreptăm atenția copilului în direcția dorită de noi? Bătaia nu mai este ruptă din Rai, nici măcar nu a fost vreodată! Țipătul, cu toate că beneficiază de mulți decibeli, nu ajunge acolo unde trebuie! Ce ne-a rămas?

Un dialog între mama și copilul de 3 ani!

Copilul: Mama, tu de ce strigi la mine?

Mama: Pentru că altfel nu mă auzi!

Copilul: Eu te aud!

Mama: Cum?

Copilul: Dacă vorbești frumos cu mine!

După asta, nu prea au mai rămas multe de spus. Poate doar să ții minte că un copil de 3 ani nu prea are cum să-ți supună nervii la grele încercări și proverbul acela “Vorba dulce mult aduce” are un sâmbure de adevăr pe care dacă-l cultivăm e posibil să creștem ceva frumos și bun!

 

Anamaria

Anamaria

autor/fondator
Numele meu este Anamaria Chiorean și sunt mamică de băiat. La 19 ani am început să lucrez într-un post de radio și m-am îndrăgostit iremediabil de tot ce înseamnă voce și scris. Am fost pe rând reporter, operator sunet, redactor, apoi șef departament știri, gazdă pentru interviuri, corespondent pentru ziare naționale, Mediafax sau posturi de radio din țară. Am terminat facultatea de Psihologie și am facut un masterat în managementul afacerilor, la Sheffield. După o pauză în media, timp în care am călătorit în aproape toată lumea, am decis că e momentul să lansez un blog de travel, www.mytravelstudio.com. La puțin timp s-a întâmplat minunea vieții mele, am devenit mămică. Asta m-a apropiat și mai mult de familie, astfel că parcă de la sine, a luat ființă site-ul pe care îl răsfoiești chiar acum. Îți mulțumesc și împreună cu toți acești oameni minunați te aștept de fiecare dată. Cu drag, AMC

Leave a Response