FamilyLifestylePick of the week

Moșia copiilor, weekend eveniment pentru toată familia

Ne jucăm, râdem cu gura până la urechi și învățăm să dăruim!

“Moșia copiilor” weekend eveniment pentru toată familia

Am pornit la drum cu gândul că familia chiar poate să fie împreună: mama, tata, copiii, bunici, mătuși, veri, frați, surori… că cei mici, înafară de faptul că în familia zilelor noastre au acces la mult mai multe decât înainte, au în primul rând părintele aproape. De-asta am numit-o “familia cool”! Pentru mine, acest “cool” cuprinde tot ce gândesc eu bun și drag despre familie 🙂 Vreau să îți povestesc despre asta, dar să nu mă abat de la drumul de azi, adică subiectul de azi.

Într-o zi am găsit locul și oamenii potriviți și așa s-a născut “Moșia copiilor”

Îmi plac filmele americane, în care familia se găsește în tot felul de situații hilare, participă la jocuri distractive și totul e bazat pe mega distracție. Îmi plac poveștile alea italienești cu familia mare la masă și cum fiecare vorbește tare și se creează o mare nebunie. Îmi place să îmi amintesc cum, atunci când eram mici, inventam tot felul de jocuri și cel mai cool era cand intra și mama pe teritoriul nostru și ieșea cea mai tare distracție! Cum filmele și amintirile îmi sunt mereu inspirație, într-o zi în care am găsit oamenii și locul potrivit s-a născut “Moșia copiilor”. Aici, în weekend-uri, se întâlnesc toate familiile cool. Se întâmplă la Moșia Corbeanca, un bistro și spațiu de evenimente aproape de București, un loc unde s-au născut multe povești frumoase și sunt sigură că multe altele vin.. A trebuit doar ca doi “moșieri”, antreprenori cu suflet fain, să aducă din energia lor bună și să o dea locului. Apoi ne-am întâlnit, iar la povestea asta cu familia s-au mai alăturat câțiva oameni faini, printre care Anca și Cristian Tomescu (Recreativo).

Ce este “Moșia copiilor”?

Este un concept pentru familie, un eveniment cu multe, multe activități și jocuri la care participă toată lumea. Numele provine bineînțeles de la loc și apoi de la faptul că tot ce se petrece aici este dedicat în primul rând lor, copiilor! Evenimentele încep în general la ora 11am și se întâmplă sâmbăta sau duminica. Sunt anunțate din timp pe paginile de Facebook Moșia, Familia Cool și Recreativo. Activitățile sunt susținute de echipe de oameni pregătiți să aducă veselie, creativitate și bună dispoziție în familie: trupe de teatru, teatru de păpuși, ateliere care mai de care: pictură pe apă, arts & crafts, tobe etc. Toate activitățile despre care vă povestesc aici sunt o atracție și pentru părinți, ei participă trup și suflet la fiecare moment. Ziua se încheie cu o joacă pe cinste la locul special amenajat.

O zi de weekend la Moșie este ca și o zi de vacanță

Odată ce ai intrat pe poarta Moșiei, ai să simți că se anunță o zi reușită și că drumul până aici nu a fost totuși atât de lung. Duminica asta, adică pe 22 iulie ne vedem din nou la “Moșia copiilor” și o să ne bucurăm împreună de un teatru de păpuși, mai exact Teatrul de păpuși Creas care aduce la Moșie piesa “Rapunzel”. Spectacolul începe la 11:30, iar un bilet costa 35 de lei și se cumpără pe loc. Un atelier/spectacol cu mare succes la public, de la mama până la micuții toboșari, începe la 12:30 și este susținut de Slick Drum Events. Baterie adevărată și tobe africane! Ai să vezi cât de încântați sunt copiii și cum, împreună cu maeștrii toboșari și părinții, fac un spectacol pe cinste :-). Pentru acesta biletul este 50 de lei.

Când se mai organizează?

Evenimentul mai are loc de câteva ori vara asta și de fiecare dată apar și surprize 🙂 Notează-ți datele în calendar, asta ca să te poți organiza din timp: 11 august, 25 august și 15 septembrie. Odată cu venirea toamnei nu înseamnă că închidem sezonul, înseamnă doar că lucrurile se vor desfașura puțin altfel, dar despre asta vă spun la momentul potrivit.

CUTIA MAGICĂ

Ce mă bucură mult este că am reușit să creăm un obicei din a aduna jucăriile care nu s-au mai jucat demult. Cutia magică este locul în care, la fiecare eveniment “Moșia copiilor”, se adună jucării. Copiii decid care este jucăria de care se pot despărții, de cele mai multe ori cea care a stat cel mai mult într-un colț al camerei și pe care vor să o dea altui copil. După ce am adunat suficiente jucării, noi le pregătim și le donăm celor care abia așteaptă să se înveselească cu ele. “Cutia magică” este un exercițiu bun prin care-i învățăm pe micuții noștri să dăruiască și să fie recunoscători.

Am uitat să îți dau adresa: locul se află în Corbeanca, pe strada Hipodromului nr. 27. Acum te las și te aștept de fiecare dată cu mare drag la “Moșia copiilor” alături de toată echipa 🙂

 

 

 

Anamaria

Anamaria

autor/fondator
Numele meu este Anamaria Chiorean și sunt mamică de băiat. La 19 ani am început să lucrez într-un post de radio și m-am îndrăgostit iremediabil de tot ce înseamnă voce și scris. Am fost pe rând reporter, operator sunet, redactor, apoi șef departament știri, gazdă pentru interviuri, corespondent pentru ziare naționale, Mediafax sau posturi de radio din țară. Am terminat facultatea de Psihologie și am facut un masterat în managementul afacerilor, la Sheffield. După o pauză în media, timp în care am călătorit în aproape toată lumea, am decis că e momentul să lansez un blog de travel, www.mytravelstudio.com. La puțin timp s-a întâmplat minunea vieții mele, am devenit mămică. Asta m-a apropiat și mai mult de familie, astfel că parcă de la sine, a luat ființă site-ul pe care îl răsfoiești chiar acum. Îți mulțumesc și împreună cu toți acești oameni minunați te aștept de fiecare dată. Cu drag, AMC

Leave a Response