FamilyLifestyleLifestyle

Nu hotărî tu singură ce-l face pe copil să se simtă bine, decideți împreună!

Ascultă copilul atunci când vrea să îți spună ceva și dacă nu ți-a spus el, întreabă-l, s-ar putea să ai surprize!

Nu hotărî tu singură ce-l face pe copil să se simtă bine, decideți împreună!

Îl obligi să urce într-un carusel chiar dacă țipă din toți plămânii, în semn că nu își dorește asta! Decizia a fost a ta pentru că, de fapt tu ești părintele și știi mai bine ce e bun, în cazul acesta distractiv, pentru el. Acesta este doar începutul! Nu mai subestima inteligența, voința și dorința copilului mic. El știe exact ce vrea. Încearcă să-l asculți și să-i acorzi mai multă atenție, iar în felul acesta și el și tu o să vă simțiți mult mai bine.

Fă din weekend o experință frumoasă

Într-un parc de distracții, la categorie mică, am dat mai mult peste copii care plângeau în loc să râdă, să se simtă în largul lor și fericiți cu toate nebuniile acelea create special pentru ei. Înainte de intrarea în parc am discutat cu fiul meu despre ce și cum își dorește. A vrut neapărat tot ce ținea de mașini, trenuri, navete spațiale. Așa am ajuns într-un carusel care se numea „Apollo”, o chestie care-i învârtea și ridica puțin. O fetiță țipa într-una, în timp ce mama ei, care plătise deja biletul, o pusese obligat/forțat în scaunul așa zisei navete. A plâns copilul „tot drumul”, iar când l-am întrebat pe domnul care se ocupa de mașinărie de ce pornise dacă plângea copilul, a spus că pe el nu-l interesează din moment ce mama plătise biletul.

Nu hotărî tu singură ce-l face pe copil să se simtă bine, faceți asta împreună

Un alt copil, poate de vârsta fiului meu a ajuns târât într-o mașinuță, deși el ar fi vrut să stea pe un căluț. Lista continuă, însă nu aș vrea să fac o înșiruire a evenimentelor, vreau să te întreb de ce se întâmplă asta? Într-o zi de duminică, una dintre puținele zile în care sunteți toți împreună într-un loc de distracție și relaxare, de ce să-i strici complet ziua? Ascultă copilul atunci când vrea să îți spună ceva și dacă nu ți-a spus el, întreabă-l, s-ar putea să ai surprize! Nu hotărî tu singură ce-l face pe copil să se simtă bine, faceți asta împreună, iar zilele acelea de duminică o să se termine cu amintiri frumoase, nu cu frustrări și poate chiar traume care să-i lase urme.

Anamaria

Anamaria

autor/fondator
Numele meu este Anamaria Chiorean și sunt mamică de băiat. La 19 ani am început să lucrez într-un post de radio și m-am îndrăgostit iremediabil de tot ce înseamnă voce și scris. Am fost pe rând reporter, operator sunet, redactor, apoi șef departament știri, gazdă pentru interviuri, corespondent pentru ziare naționale, Mediafax sau posturi de radio din țară. Am terminat facultatea de Psihologie și am facut un masterat în managementul afacerilor, la Sheffield. După o pauză în media, timp în care am călătorit în aproape toată lumea, am decis că e momentul să lansez un blog de travel, www.mytravelstudio.com. La puțin timp s-a întâmplat minunea vieții mele, am devenit mămică. Asta m-a apropiat și mai mult de familie, astfel că parcă de la sine, a luat ființă site-ul pe care îl răsfoiești chiar acum. Îți mulțumesc și împreună cu toți acești oameni minunați te aștept de fiecare dată. Cu drag, AMC

Leave a Response