Bunica AnaHome made chef

Pandișpan pufos cu cremă de cioco

Un desert dulce da' nu prea!

Nu putem să nu oferim celor dragi un desert dulce, dar nu prea! Nu-i așa? În cazul acesta se va potrivi foarte bine un pandișpan pufos cu o cremă de ciocolată pe masură.

  • Aluat:  4 ouă, 160 g zahar, 160 g faină, 4 linguri apă.
  • Crema: 4 ouă, 200 g zahar, 2-3 linguri cacao, 100 g ciocolată (70-8o% cacao), 250 g unt.

Preparăm pandișpanul: batem albușurile spumă cu zahărul, apoi adăugăm gălbenușurile, apa, iar la urmă făina. Încorporăm cu grijă. Într-o formă tapetată cu hârtie de copt, coacem aluatul în cuptorul preîncălzit la 160-170 grade C, timp de 20-30 minute. Dacă trece testul cu scobitoarea, este copt.

Batem ouăle pentru cremă cu zaharul, le punem pe foc într-un vas, pe aburi (peste o cratiță cu apa până la jumatate). Când compoziția e caldă adăugăm ciocolata mărunțită și le lăsăm până când ies aburi. După ce se răcește crema fiartă, adăugăm untul moale (frecat spumă). Tăiem blatul în 3 pe orizontală. Însiropăm cu apa în care am dizolvat puțin zahăr sau zahăr vanilinat. Prima foaie, sirop, cremă, a doua foaie, sirop, cremă, a treia foaie, sirop.

Crema rămasă o folosim la îmbrăcat tortul pe dinafară.

Putem decora cum dorim.

 

Poftă bună!

Bunica Ana
Bunica Ana are 3 copii si 5 nepoti de care este foarte mandra. Adora sa se joace cu copiii si sa le citeasca. Atunci cand copiii ei erau mici, ea le citea in fiecare seara povesti. Acum, peste ani, le scrie. Sunt povesti frumoase si hazlii, fiecare are un mesaj si sunt scrise cu talc. Ele aduc aminte de povestile spuse la gura sobei. Bunica Ana iubeste animalele si sare imediat in ajutor atunci cand, chiar si o broscuta are nevoie. Face cei mai buni gogosi din lume si cea mai buna supa cu galueste!

Leave a Response