#CărticimEditor's Choice

Povestea lui #cărticim

...sau cum ajungem să iubim cărțile

Povestea lui #carticim a început în urmă cu aproape 3 ani, când în viața mea începea să își facă loc minunea pe care o așteptam de ceva timp, atunci când am ajuns practic la pagina unde scria că voi deveni mămică! Fericirea s-a instalat confortabil în corpul meu, iar multe dintre lucrurile pe care le făceam, se petreceau în pași de dans sau cu voce tare. Așa a aflat Sasha încă de pe vremea când îl vedeam doar la întâlnirile trimestriale, iar în rest își făcea simțită prezența prin ghionturile pe care mi le dădea, a aflat așadar că bunica lui scrie povești pentru copii. A auzit cum Oli Povestitorul s-a trezit într-o dimineață pe un băț, iar treaba lui era sa alunge ciorile de pe câmpurile cu grâne, apoi cum a venit zâna și l-a dat jos, iar el a început să colinde lumea întreagă și să descopere tot felul de locuri minunate. Tot așa a ascultat Sasha cum pleacă rândunele toamna, sau cum un broscoi ciudat nu a vrut să fie prinț.

Cititul cu voce tare în timpul sarcinii

Dacă poți să îți imaginezi uterul ca și un loc de joacă plin de senzori pentru copilul tău, atunci e simplu și să începi încă de pe acum să-i citești, cânți sau să dansezi, sigură fiind că toate astea o să ajungă și la el. Bineînțeles că sunetele pe care el le percepe cel mai bine sunt cele mai apropiate, adică bătăile inimii, sângele care se plimbă de ici colo și zgomotele din burta ta, însă el aude foarte bine vocea ta, ba mai mult, la toate astea și alte sunete care mai ajung la urechile lui, preferă vocea mamei. În cazul ăsta cititul pentru bebele tău este cadoul cel mai frumos pe care poți să il faci încă înainte ca el să se nască.

Cititul pentru un nou născut

La câteva ore după ce s-a născut am stat puțin de vorbă cu fiul meu. Tocmai mâncase și l-am întrebat ce preferă să facem: să citim ceva, să ne jucăm sau are chef de un pui de somn. Sigur că da, a ales varianta cu numărul 3, însă până acolo ochii lui mari și foarte atenți îndreptați parcă în direcția din care venea sunetul vocii mele, m-au făcut să continui ce începusem în urmă cu 9 luni…să-i citesc și să povestim cât e ziua de lungă. După perioada în care ne-am acomodat amandoi cu schimbările din viața noastră, au început să mai intre în scenă și alți povestitori, astfel că deși vocea nu mai era mereu aceeași, plăcerea lui de a asculta și chiar dialoga era vizibil tot mai mare.

Primele cărți

Acum nu mai este un mister motivul pentru care am cumpărat prima carte. Avea și sunete de animale? Bineînțeles! A ajuns în cele din urmă cu pagini lipsă sau desene suprapuse? Check și asta! De ce am continuat totuși să cumpărăm cărți? Pentru că indiferent care este joaca, cu ce mașinuță face vruuumm, vrum sau cât de sus zboară avionul vine acel moment când #cărticim!

Cum a ajuns #cărticim să fie cuvânt

Într-o dimineață de toamnă însorită, tocmai mă pregăteam să ies la piață. Exact după micul dejun când fiecare era cu treaba lui prin casă. Fiul meu se juca cu bunica de-a parcatul mașinilor în garaj, iar în următorul moment o ruga pe Baba să deschidă cartea “Baba, hai să cărticim!” Mi-am auzit numele când tocmai închideam ușa, pe dinafară, m-am întors repede pentru că nu știam ce se petrecuse! Am aflat atunci că urma să adoptăm un nou cuvânt și că acesta era #cărticim! Nu am să ascund faptul că a fost un eveniment în familie în ziua aceia 🙂 și că sunt fericită că fiul meu iubește cărțile.

Hashtag #cărticim

Dacă ai citit acest articol înseamnă că și tu iubești cărțile, iar pentru noi este o mare bucurie să aflăm asta. Aici, ai să găsești de acum înainte recomandări de carte. Ai să afli ce cărți citim noi și toți cei care ne scriu. Spune-ne și tu care este cartea ta preferată, sau pur și simplu o carte pe care ai citit-o recent, sau o carte de care îți amintești. Spune-ne în 2-3 cuvinte de ce ți-a plăcut și astfel ea va fi citită de tot mai multă lume. Cărților le place să fie citite, așa că #haisăcărticim #cărticim!

Anamaria

Anamaria

autor/fondator
Numele meu este Anamaria Chiorean și sunt mamică de băiat. La 19 ani am început să lucrez într-un post de radio și m-am îndrăgostit iremediabil de tot ce înseamnă voce și scris. Am fost pe rând reporter, operator sunet, redactor, apoi șef departament știri, gazdă pentru interviuri, corespondent pentru ziare naționale, Mediafax sau posturi de radio din țară. Am terminat facultatea de Psihologie și am facut un masterat în managementul afacerilor, la Sheffield. După o pauză în media, timp în care am călătorit în aproape toată lumea, am decis că e momentul să lansez un blog de travel, www.mytravelstudio.com. La puțin timp s-a întâmplat minunea vieții mele, am devenit mămică. Asta m-a apropiat și mai mult de familie, astfel că parcă de la sine, a luat ființă site-ul pe care îl răsfoiești chiar acum. Îți mulțumesc și împreună cu toți acești oameni minunați te aștept de fiecare dată. Cu drag, AMC

Leave a Response