Editor's ChoiceWe care

STOP violenței în grădinițe! Nu vrem educatoare care să ne bată copiii

Bătaia și comportamentul isteric nu fac parte din educație.

În România li se cere în prezent socoteală părinților că au participat la proteste antiguvernamentale cu copiii lor, în timp ce, tot în România:

  1. Se adoptă Ordonanțe de Urgență în toiul nopții, pentru ca mai apoi ele să folosească unor interese;
  2. Numărul oamenilor fără adăpost este în creștere;
  3. Sistemul de sănătate a trecut și de faza de colaps;
  4. Numărul copiilor care nu pot participa la nici un fel de formă de educație este în creștere;
  5. Protecția mediului, naturii și a animalelor lasă mult prea mult de dorit!
  6. Timpul parcurs cu mașina din sudul țării, în nord este mult prea mare pentru secolul în care trăim;
  7. În România numărul copiilor de grădiniță maltratați de educatoare este mai mare decât ne imaginăm!

Iar lista poate să continue cu alte realități triste, unele șocante, care mă întreb de ce nu devin prioritate 0 atunci când odată instalat, un guvern își începe treaba? Cine poate să răspundă la această întrebare? Acum vreau să mă opresc la subiectul legat de învățământ, mai exact grădinițele, care par, pe zi ce trece un loc prea periculos în care, de bună voie, sa-ți duci copilul. Bineînțeles, nu generalizez, însă consider îngrijorător faptul că odata la 3 luni mai apare o știre în care se arată, cu înregistrări, modul agresiv în care copiii sunt tratați într-un loc în care ei ar trebui să se simtă în siguranță, să fie iubiți și să li se dea voie să prindă aripi! Îmi este cam greu să cred că peste un an și jumătate, când fiul meu va avea vârsta potrivită să meargă la grădiniță, nu am să-mi pun întrebarea dacă este o variantă bună asta, în țara în care trăim. Nu vreau să mă pun în pielea părinților care au descoperit cu groază ce li se întâmplă copiilor lor la grădiniță. Poliția s-a sesizat și în ultimul caz prezentat în mass media, însă e greu de crezut că asta va rezolva definitiv problema și așa ceva nu se va mai întâmpla. Nu vreau deloc să vorbesc despre femeile acelea care, habar nu am dacă sunt mame, cert este că locul în care se află e unul total nepotrivit pentru ele. EDUCATOR înseamnă o persoană cu pregătire special care se ocupă de educarea copiilor preșcolari, în cămine și grădinițe. A educa înseamnă a forma, a crește, a dezvolta intelectual și inclusiv moral. Cred că nu vreau să spun mai mult, doamnelor educatoare care ați înțeles greșit treaba pe care o aveți de făcut! Faptul că ele au înțeles greșit e primul pas în a pune în pericol siguranța copiilor noștri, al doilea este legislația probabil mult prea blândă și neclară în astfel de cazuri. Astfel, ca și o concluzie, am două propuneri:

  1. În loc ca autoritățile statului să facă în acest moment cercetări și ample analize psihologice dacă e oportun sau nu, ca părinții să decidă cum să își educe copii, mai exact să le dea voie să participe la manifestări publice în care să își ceară dreptul la un viitor cât de cât normal; aceleași autorități să verifice fiecare grădiniță din țara asta! Să afle exact cum se petrece acolo actul de educație al copiilor.
  2. A doua propunere, dacă tot le place guvernaților cum sună OUG, să se grăbească să revizuiască acele legi care le permit educatoarelor să bată copiii, să-i injure, să țipe la ei cât le țin plămânii și să-i jignească. Pentru că odată ce pedepsele devin drastice pe măsura faptelor, poate măcar asta o să le facă pe acele educatoare să gândească de două ori înainte să ridice mâna.

Dacă sunteți de acord cu propunerile, poate reușim să punem umărul și să facem o schimbare în sensul acesta. Bătaia și comportamentul isteric nu fac parte din educație! Aștept un feedback din partea voastră și vă mulțumesc că luați atitudine. Fiecare părere este binevenită.

 

 

Anamaria

Anamaria

autor/fondator
Numele meu este Anamaria Chiorean și sunt mamică de băiat. La 19 ani am început să lucrez într-un post de radio și m-am îndrăgostit iremediabil de tot ce înseamnă voce și scris. Am fost pe rând reporter, operator sunet, redactor, apoi șef departament știri, gazdă pentru interviuri, corespondent pentru ziare naționale, Mediafax sau posturi de radio din țară. Am terminat facultatea de Psihologie și am facut un masterat în managementul afacerilor, la Sheffield. După o pauză în media, timp în care am călătorit în aproape toată lumea, am decis că e momentul să lansez un blog de travel, www.mytravelstudio.com. La puțin timp s-a întâmplat minunea vieții mele, am devenit mămică. Asta m-a apropiat și mai mult de familie, astfel că parcă de la sine, a luat ființă site-ul pe care îl răsfoiești chiar acum. Îți mulțumesc și împreună cu toți acești oameni minunați te aștept de fiecare dată. Cu drag, AMC

Leave a Response