Home made chef

Tort de cafea pentru părinți cool

Rețetele de până acum au fost simple, nu v-am solicitat prea mult. Au fost numai bune să vă deschidă pofta de a trebălui printre tăvi, oale, linguri, plită și cuptor. Acum, că aveți suficientă experiență, rețeta următoare poate fi puțin mai complexă, dar, la final preparatul va fi cel puțin tot atât de gustos ca cele precedente, dacă nu chiar și mai și. Rețeta originală a Laurei Sava, are printre ingrediente whiskey și gelatină. Eu cred ca tortul va fi delicios și fără gelatină, ba chiar și fără whiskey. Data viitoare îl voi prepara ca atare. Gelatina nu am mai trecut-o la ingrediente. Depinde de gustul fiecăruia.img_7285Blat:

  • 4 ouă mari
  • 120 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g făină
  • 100 g amidon alimetar
  • două lingurițe praf de copt
  • Sirop
  • 200 ml apă
  • un plic zahăr vanilat
  • două lingurițe cafea solubilă
  • două linguri whiskey

Crema:

  • 5 gălbenușuri
  • 40 – 50 g zahăr pudră
  • un plic capuccino praf
  • 500 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 250 g mascarpone sau ricotta

Pentru ornat frișcă sau cremă pusă la o parte, un plic capuccino, boabe de cafea.

img_7280

Blatul: Încingem cuptorul la 170 de grade C. Tapetăm o formă rotundă de 26 cm diametru. Batem ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, făina, praful de copt și le amestecăm. Coacem blatul 20 de minute, îl lăsăm să se răcească. apoi îl tăiem în 3 foi. Crema: batem gălbenușurile la abur cu 4 linguri whiskey vi zahăr, până nu se mai simte zahărul (15 min) și se îngroașă. Când se mai răcește adaugăm praful de capuccino. Batem frișca. Înglobăm mascarpone și frișca batută. Sirop: încălzim 200 ml apă, adăugăm cafeaua solubilă, un plic de zahăr vanilat, apoi cele două linguri whiskey. Însiropăm prima foaie cu jumătate din sirop, întindem peste ea jumătate din cremă, a doua foaie, însiropăm, întindem restul de cremă, așezăm a treia foaie însiropată. Punem tortul la rece câteva ore.

img_7230

Design: decorăm cu crma păstrată pentru această operațiune sau batem 150 ml frișcă cu zahăr vanilat și învelim tortul. Putem folosi un poș dacă ne plac floricelele. presărăm cacao, cafea ness sau capuccino, boabe de cafea sau de ce nu, bucățele de ciocolată neagră. Spor la treabă!

fullsizerender-2

Bunica Ana
Bunica Ana are 3 copii si 5 nepoti de care este foarte mandra. Adora sa se joace cu copiii si sa le citeasca. Atunci cand copiii ei erau mici, ea le citea in fiecare seara povesti. Acum, peste ani, le scrie. Sunt povesti frumoase si hazlii, fiecare are un mesaj si sunt scrise cu talc. Ele aduc aminte de povestile spuse la gura sobei. Bunica Ana iubeste animalele si sare imediat in ajutor atunci cand, chiar si o broscuta are nevoie. Face cei mai buni gogosi din lume si cea mai buna supa cu galueste!

Leave a Response