Cool DadCool MomPick of the weekWe care

Transmaraton, cursa de alergare pe cel mai frumos drum din lume!

Jurnal de organizator și o poveste de ambasador și fundraiser

Transmaraton, cursa de alergare pe cel mai frumos drum din lume!

Întâlnesc oameni frumoși pentru că am sufletul și mintea deschise. Practic ăsta este primul pas, iar apoi lucrurile se întâmplă parcă de la sine. Așa aflu povești extraordinare, pot chiar să fac parte din ele, ori să fiu eu cea care le spune. Mă bucur că am acum ocazia să promovez un eveniment care, pe lângă faptul că arată cumva spectaculos, nu-i lipsește coarda sensibilă 🙂 Nu te mai țin în suspans și îți spun acum despre ce este vorba, ba chiar mai mult, îți fac cunoștință cu doi oameni speciali: ladies first 🙂 ea este Silvia Dinu, prietena mea, iar dânsul este Andrei Roșu, un sportiv de anduranță care nu are nevoie de prea multă prezentare, sunt sigură că ai auzit câte ceva despre el. Amândoi au ceva în comun, mai exact o pasiune pentru sport și un dar cu care s-au născut, acela de a face bine! Poți să-i vezi pe 16 septembrie, pe Transfăgărășan!

Ce se întâmplă pe 16 septembrie?

Are loc o nouă ediție a cursei de alergare TRANSMARATON. Am vrut să aflu mai multe despre proiectul ăsta, așa că l-am rugat chiar pe Andrei să-mi povestească. Am aflat astfel că TRANSMARATON este prima platformă de running și fundraising din România și că a fost creată în anul 2012 de Andrei Roșu și Gabriel Solomon, doi sportivi de anduranță. Vorbim despre 5 probe de alergare, dintre care participanții pot să aleagă: 10, 21, 30, 42 sau 50 de km. Dacă mă întrebi unde mă încadrez eu, am să îți răspund foarte onest că sunt încă la -4 și REZIST 🙂 așa că există o șansă să ne vedem la următoarea ediție!

AmC: Care este povestea din spate, cum a apărut ideea?

Andrei: “Antrenandu-mă pe Transfăgărășan pentru ultramaratoane am observat că distanța dintre Bâlea Cascadă și Cabana Capra este de 21 de km (adică distanța unui semimaraton).  Așa m-am gândit că ar fi extraordinar să existe o cursă de alergare pe “cel mai frumos drum din lume” (așa cum l-au numit cei de la Top Gear).” 

Foto credit: www.transmaraton.org

Andrei Roșu este un susținător frecvent de proiecte sociale (în 2015 a fost desemnat “fundraiserul anului” în cadrul galei Oameni pentru Oameni”) și își dorea să organizeze un eveniment care să contribuie la dezvoltarea unei culturi de implicare socială în Romania. Așa a aparut Transmaraton, cu un format unic în peisajul evenimentelor de alergare din România: pentru a lua parte la eveniment, participanții iși asumau calitatea de fundraiseri pentru una dintre cele 3 cauze partenere: Hospice Casa Speranței (îngrijire paliativă), Pădurea Copiilor (împădurire în zonele deșertificate ale țării) și Școala de Valori (proiecte educaționale de leadership pentru adolescenți). Pentru a ușura strângerea de fonduri, fiecare participant are la dispoziție o pagină de donații personalizată, pe care o poate distribui in social media. De asemenea, beneficiază de sprijinul și know-how-ul cauzei alese.”

TRANSMARATON a adunat din 2012 și până la ediția de anul trecut 800 de participanți, ceea ce înseamnă aproape 700 de fundraiseri și 14 mii de donatori. Cei 650 de mii de lei strânși au ajuns la cauzele susținute și au contribuit la câteva schimbări în bine. Jos pălăria oameni buni!

AmC: Andrei, cine poate să participe și ce are de făcut?

Andrei:Oricine poate și dorește să se implice social și, în plus, să alerge pe cea mai frumoasă șosea din lume, are de parcus câțiva pași simpli: intră pe www.transmaraton.org, completează formularul de înscriere (aici alegi cauza pe vrei să o susții), plătești taxa de înscriere (cu cardul sau prin transfer bancar) și… începi să te antrenezi pentru cursă. Te contactează un reprezentant al cauzei pe care o susții pentru a primi sprijin în procesul de fundraising. Asta îți va aduce o satisfacție cel puțin la fel de mare ca terminarea unei curse de alergare pe Transfagarașan!”

Aici apare următorul personaj din povestea mea: Silvia Dinu, ambasador și fundraiser.

“Voi alerga 21 de km și vreau să strâng de 100 de ori numărul de km alergați.
Am emoții😊…!”

Silvia este o tipă 100% emoție, așa cum se descrie chiar ea. E o persoană atât de caldă și cu o doză mare de energie, încât ți-e mai mare dragul să o ai în preajmă. Cum am conscut-o? Vine probabil și momentul acela în care am să am ocazia să îți spun, pentru că acum vreau să ne concentrăm la ce face ea pe 16 septembrie. “Sunt Silvia, am 42 de ani, 2 băieți, un iubit-soț și formăm o echipă excepțională. Dacă ar fi să mă definesc sunt 100% sport, emoție, empatie. Din această combinație s-a născut dorința mea de a alerga la Transmaraton. Aleg să alerg pentru proiectul Excepționalii, pentru ca adolescenții talentați din Romania să fie îndrumați să exceleze, să se dezvolte în adulți cu caracter care pot schimba lucrurile în…excepțional.”

AmC: Ce te mână să faci acte de caritate?

Silvia:Sunt o persoană empatică, apropiată de oameni și asta vine din ființa mea. Așa trăiesc eu și ‘’a ajuta’’ este parte din mine, nu vine din logică ci din suflet😊”

AmC: Cum alegi cauzele?

Silvia: “Nu le aleg eu, poate mă aleg ele pe mine😊. Cred că vin către mine și, pentru că îmi ascult inima, le susțin cât pot de mult.”

AmC: Să faci bine este o alegere sau e în construcția omului?

Silvia:A face bine trebuie să coexiste în deplină armonie cu sufletul, să vină pe lume odată cu tine.”

AmC: Cine este Silvia Dinu?

Silvia:Sunt un suflet bun.”

AmC: Ce te bucură cel mai tare când faci acte de caritate?

Silvia: “Bucuria sinceră.”

AmC: Descrie-te in 5 cuvinte!

Silvia:Iubire, familie, emoție, zâmbet, sport.”

AmC: Descrie familia ta într-un cuvant!

Silvia:Supercalifragilisticexpialidocious!”

AmC: Arată-ne o zi din viața ta 🙂

Silvia: “6:30, sport, pregătim copiii pentru școală, condus, birou, oameni, telefoane, mail-uri, mesaje cu Rareș, condus, înot Ian, fotbal Marc, acasă cu toții, sport, masă bună, curtea noastră, râdem, ne iubim, 23:30, Rareș, liniște!”

AmC: Spune-mi 3 cuvinte care îți plac cel mai mult:

Silvia: “Ian, Marc, Rareș”

AmC: Ce alegi: vara sau iarna?

Silvia: “Iarna și vara!”

Îți las aici link-ul cu profilul Silviei creat pentru TRANSMARATON, iar când ai la îndemână 3 minute poți face donația. Îți mulțumesc!

 

Povestea continuă, iar eu sunt aici să ți-o spun, cu drag!

AmC.

P.S. Credit foto Transfăgărășan – www.transmaraton.org

 

Anamaria

Anamaria

autor/fondator
Numele meu este Anamaria Chiorean și sunt mamică de băiat. La 19 ani am început să lucrez într-un post de radio și m-am îndrăgostit iremediabil de tot ce înseamnă voce și scris. Am fost pe rând reporter, operator sunet, redactor, apoi șef departament știri, gazdă pentru interviuri, corespondent pentru ziare naționale, Mediafax sau posturi de radio din țară. Am terminat facultatea de Psihologie și am facut un masterat în managementul afacerilor, la Sheffield. După o pauză în media, timp în care am călătorit în aproape toată lumea, am decis că e momentul să lansez un blog de travel, www.mytravelstudio.com. La puțin timp s-a întâmplat minunea vieții mele, am devenit mămică. Asta m-a apropiat și mai mult de familie, astfel că parcă de la sine, a luat ființă site-ul pe care îl răsfoiești chiar acum. Îți mulțumesc și împreună cu toți acești oameni minunați te aștept de fiecare dată. Cu drag, AMC

Leave a Response