Cool travelFamilyFamilyLifestyle

Tu ce ai făcut în vacanța asta? Cu ce energie te întorci?

Eu m-am rostogolit în iarbă, m-am dat pe tobogan, am sărit la trambulină și în fân, am căzut într-un râu cu apă rece...

Tu ce ai făcut în vacanța asta? Cu ce energie te întorci?

Eu m-am rostogolit în iarbă, am făcut drumeții, m-am dat pe tobogan, am sărit la trambulină și în fân, am căzut într-un râu cu apă rece; iar toate astea le-am făcut în hohotele de râs ale copiilor care s-au bucurat să mă aibă partener de joacă. Am râs cot la cot cu ei și mi-am umplut căruța de fericire 🙂 Ce ai făcut în vacanța asta este o întrebare bună, pe care mi-o amintesc din vremea când eram la școală, iar răspunsul implica, în general, bunicii și satul în care ei locuiau. Stăteam toată vara acolo, iar pe bunica mi-o amintesc pregătind mâncarea, ori în grădină, sau la animale. Bunicul citea, aducea apă de la izvor și nu pierdea știrile. Noi, stăteam cât era ziua de lungă pe uliță, împreună cu încă vreo 10 copii din vecini. Singurele amintiri cu părinții din perioada vacanțelor, sunt acelea în care le făceam cu mâna din poartă atunci când plecau, iar apoi bucuria cu care-i primeam când se întorceau după noi. Ajungeam acasă, începea un nou an școlar, iar compunerea noastră despre vacanță era aproape în fiecare an la fel. Bineânțeles că prețuiesc și acum verile acelea petrecute la bunici, însă, de un lucru sunt sigură: părinții noștri nu au realizat marele avantaj pe care îl ai atunci când ești părinte, ai cea mai bună “scuză” să te joci, iar joaca înseamnă distracție și distracția înseamnă de fapt: FERICIRE! Vacanțele au fost inventate exact pentru a-ți umple mintea, trupul și sufletul cu fericire și energie bună, pe care să le folosești mai apoi în ceea ce faci după ce te întorci la activitățile tale obișnuite. Atunci când te joci se produce un schimb de energie bună între toți cei care participă la momentul respectiv, iar părinții care s-au prins de treaba asta sunt niște părinți fericiți.

Încearcă măcar odată să înlocuiești “all inclusive” cu un alt fel de vacanță

Acum vacanțele copiilor s-au transformat într-un program “all inclusive” în care părinții își alocă ceva timp pentru ei, în timp ce copiii sunt supravegheați și distrați de animatori. Pare o situație “win-win”, fără prea mult efort sau timp alocat pentru a căuta un alt fel de vacanță. În ziua de astăzi ai la îndemână toată informația care te poate ajuta să găsești locurile perfecte în care să petreci o vacanță de care să îți amintești mereu cu zâmbetul pe buze. Când vine vorba despre vacanțele cu copiii, încearcă să renunți la rutină și la concepția greșită că “totul inclus” este soluția perfectă. Fii creativ, caută un loc frumos în care să găsești acele lucruri simple care îți dau ocazia să te bucuri de joacă împreună cu cei mici. Umple-ți sufletul de fericire și amintiri cu hohote de râs, împreună!

 

 

 

 

Anamaria

Anamaria

autor/fondator
Numele meu este Anamaria Chiorean și sunt mamică de băiat. La 19 ani am început să lucrez într-un post de radio și m-am îndrăgostit iremediabil de tot ce înseamnă voce și scris. Am fost pe rând reporter, operator sunet, redactor, apoi șef departament știri, gazdă pentru interviuri, corespondent pentru ziare naționale, Mediafax sau posturi de radio din țară. Am terminat facultatea de Psihologie și am facut un masterat în managementul afacerilor, la Sheffield. După o pauză în media, timp în care am călătorit în aproape toată lumea, am decis că e momentul să lansez un blog de travel, www.mytravelstudio.com. La puțin timp s-a întâmplat minunea vieții mele, am devenit mămică. Asta m-a apropiat și mai mult de familie, astfel că parcă de la sine, a luat ființă site-ul pe care îl răsfoiești chiar acum. Îți mulțumesc și împreună cu toți acești oameni minunați te aștept de fiecare dată. Cu drag, AMC

Leave a Response