LifestylePick of the week

Visele îți dau voie să zbori, planurile te țin cu picioarele pe pământ

"Tu ce ai să te faci când ai să fii mare?"

Visele îți dau voie să zbori, planurile te țin cu picioarele pe pământ.

Nu bine apare bebelușul, că noi, părinții, aproape că i-am planificat toată existența. Îți aduci aminte veșnica întrebare: “Tu ce ai să te faci când ai să fii mare?”. Mi-o amintesc foarte bine și mai știu că de fiecare dată răspundeam altceva, ori încercam să evit să dau un răspuns. Tot ce era în mintea mea la vârsta aia era cu ce să mă mai joc? Unde să mai găsesc un loc fain în care să-mi petrec timpul? Cu cine să mă joc? Asta se întâmpla până pe la 12-13 ani, după care învățatul a devenit o treabă ceva mai prezentă în programul zilnic, iar apoi liceul…Nu bine ai pășit în noua lume adolescentină căci urmau alte întrebări despre viitor, care să te pună pe gânduri. Nu, nu știam ce facultate, în ce oraș și cum o să fac asta. Nu știam și nici nu mă gândeam la asta. Eram mult prea ocupată și preocupată de timpul prezent: învățat, modă, îndrăgosteală sau dezîndrăgosteală. Gândurile legate de următoarea treaptă de studii au venit cred, fix la momentul potrivit și culmea, totul s-a schimbat într-o după-amiază, când într-o maximă fericire am realizat că nu planurile sunt importante, ci momentul prezent!

Azi ne înfuriem când ne dăm seama cât de manipulată este existența noastră, cât de mult din ceea ce facem se întâmplă programat și cât de mult timp ne petrecem făcând planuri. Nu cred că am făcut vreodată planuri, în schimb am avut și am o mulțime de vise legate de ceea ce îmi doresc să fac. Și cred în visele mele, cred în capacitatea mea de a le transforma în realitate. Visele au voie să ia diferite forme și să se întâmple în momente în care poate că nu te aștepți. Nu cred în planuri sau într-o viață planificată. Cred în schimb în momente și cred în acum.

Visele îți sau voie să zbori, planurile te țin cu picioarele pe pământ!

Planurile îți pot pune o greutate pe umeri și treaba lor este să te țină cu picioarele pe pământ și cu mintea îndreptată mereu spre ceea ce urmează să faci. Este prea puțin probabil ca ele să se coordoneze, să se întâlnească în același timp, în același loc. Iar dacă planul nici măcar nu a ieșit așa cum te așteptai, apar și frustrările, toate gândurile și întrebările, care îți ocupă timpul și mintea. Visele te fac mai ușor, visele îți dau voie să zbori sau să fii prezent acum și aici. Te miști mai ușor, iar mintea ta are toate șansele să fie aproape tot timpul fix acolo unde trebuie.

Anamaria

Anamaria

autor/fondator
Numele meu este Anamaria Chiorean și sunt mamică de băiat. La 19 ani am început să lucrez într-un post de radio și m-am îndrăgostit iremediabil de tot ce înseamnă voce și scris. Am fost pe rând reporter, operator sunet, redactor, apoi șef departament știri, gazdă pentru interviuri, corespondent pentru ziare naționale, Mediafax sau posturi de radio din țară. Am terminat facultatea de Psihologie și am facut un masterat în managementul afacerilor, la Sheffield. După o pauză în media, timp în care am călătorit în aproape toată lumea, am decis că e momentul să lansez un blog de travel, www.mytravelstudio.com. La puțin timp s-a întâmplat minunea vieții mele, am devenit mămică. Asta m-a apropiat și mai mult de familie, astfel că parcă de la sine, a luat ființă site-ul pe care îl răsfoiești chiar acum. Îți mulțumesc și împreună cu toți acești oameni minunați te aștept de fiecare dată. Cu drag, AMC

Leave a Response